YIN YANG YOGA

Yin-Yang yoga is geschikt voor iedereen, beginners en gevorderden. Yang geeft je de uitdaging en Yin de verstilling.
Een yin-yang yogales richt zich op het versoepelen en versterken van het lichaam. Het is een les waarin je fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt.
De les begint met het yang gedeelte, het zijn staande houdingen afkomstig uit de poweryoga. Waarbij gelet wordt op ademhaling, beweging, uitlijning en richt zich op de spieren. De houdingen worden minder lang aangehouden, de spieren worden aangespannen, er is kracht en beweging voor nodig. Dit zorgt voor een sterk en soepel lichaam.

Het tweede gedeelte van de les: het yin gedeelte, daarbij is het de bedoeling de spieren zoveel mogelijk te ontspannen en los te laten.
Op deze manier kom je bij de diepere stuggere structuren in het lichaam. De yin houdingen zijn vooral zittende en liggende houdingen en richten
zich op het dieper gelegen bindweefsel rondom gewrichten en organen. Ze worden 3 a 5 minuten in stilte aangehouden waarbij je de spieren dient te ontspannen.
Hierdoor worden de gewrichten en banden soepel en sterk en je herstelt de stroom van energie in de meridianen, wat nodig is om het lichaam fit te houden en blessures te voorkomen.
We maken gebruik van yogablokken, dekens en bolsters.
In deze les spelen we met de verschillende kwaliteiten van Yin en Yang, zo creлren we een innerlijke balans.

 

 

De effecten

- De weefsels worden soepeler, je bewegingsruimte neemt toe

- Stressreductie

- Verminderen van spanning en verlichten van klachten in de (onder)rug, benen en heupen

- Soepel worden van het hele lichaam

- Het openen van de energie kanalen

- Zorgt voor hydratatie

- Vertraagd het verouderingsproces

- Yin Yang Yoga brengt je rust en ruimte